Сигнализирай!

Видео показва секундите след покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо

Gospodari.com
Gospodari.com
15.05.2024 г.
25
0

Видео показва секундите след покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо. Той беше прострелян след заседание на правителството, което се проведе в град Хандлова, на 180 км от столицата. И то при опит да разговаря на улицата в град Хандлова с граждани. Извършителят е задържан от охранителите, по данни на полицията той е 71-годишен мъж от Левице, пише Дневник.

Засега е известно, че един от четирите изстрела е попаднал в коремната област на премиера на Словакия. Когато е закаран в болница "Рузвелт" в Банска Бистрица, той е бил е в съзнание. Според говорителя на болницата има опасност за живота му.

Простреляха премиера на Словакия (видео)

Кой натисна хладнокръвно спусъка срещу Роберт Фицо

Медиите в Словакия вече изнасят интересни подробности. Става въпрос за мъж на 71-годишна възраст, който е роден през 1953 г. в Левице. Първото име на стрелеца е официално изнесено в пресата – Юрай. Фамилията започва в Ц., но не се изписва цялата, допълва bTV.

Юрай Ц. е писател, но по-скоро аматьор, който не си е изкарвал прехраната с писане. Той е бил член на левия литературен клуб „Дъга“ в Левице, редовно е пишел стихове. В миналото е работил като охранител в търговски център.

Преди осем години Юрай Ц. обявява публично в социалните мрежи, че започва подписка за учредяване на политическа партия. „Насилието често е реакция на хора, като форма на изразяване на обикновено недоволство от състоянието на нещата. Нека бъдем недоволни, но не и насилие!“, написа тогава той.

https://www.youtube.com/watch?v=9rCZRNc7PRU&t=30s

“Следващите часове ще са решаващи”: Има опасност за живота на словашкия премиер

Тепърва ще се изяснява произхода на оръжието, с което той е произвел тези няколко изстрела, за които говорят очевидци.

Той е бил сред гражданите, които са чакали да се срещнат с Фицо пред Дома на културата в Хандлова. Хората не са били проверявани щателно за оръжие, съобщават някои от тях, станали очевидци на опита за убийство.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.