Сигнализирай!

Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов и обяви себе си за единствен лидер на "Величие"

Gospodari.com
Gospodari.com
25.06.2024 г.
59
0

Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов и обяви себе си за единствен лидер на "Величие". Въпросът дали има раздор между лидерите възникна след първите работни дни на парламента и две интервюта на двамата първи във формацията.

Партия “Величие” не започва добре: Николай Марков закъсня и не успя да положи клетва (видео)

Николай Марков опроверга твърдението на Ивелин Михайлов, че депутати от "Величие" могат да бъдат изключени заради съмнение за купен вот в парламента. Това се случи по време на снощния подкаст на Асен Генов "Контракоментар".

Разговорът му с Марков продължава над два часа. В интервюто Асен Генов пита Марков как би коментирал думите на създателя на Исторически парк. И идеолог на партия "Величие" Ивелин Михайлов, че партията може да изключи членове на парламентарната си група. Ако те продължат да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, защото се притеснява дали не са били "пробити". Става дума за гласуване в Народното събрание миналия петък. В него "Величие" подкрепиха кандидатурата на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на временната комисия за промени в правилника на парламента.

В участието си в "Контракоментар" т.нар. "полковник" Николай Марков обяви, че Ивелин Михайлов говори само в качеството си на член на партия "Величие". И че трябва "да осъзнава своята отговорност". Марков посочи, че той е лидер на "Величие", а не Михайлов.

"Не заклеймяваме цели партии"

Освен това Марков изтъкна, че никога "Величие" не са казвали, че няма да работят с определена партия в парламента. "Казвали сме само, че имаме някакви обструкции с дадени лица, но това не значи, че заклеймяваме цели партии", коментира той.

Той подчерта, че във всички срещи с хората Михайлов винаги е казвал, че Николай Марков е лидер на партията. "Аз съм лидерът на тази организация и това е причината да поема поста като председател на парламентарната група", каза Николай Марков. Той все пак заяви, че Ивелин Михайлов има право да изкаже собственото си мнение:

"Има право да каже как го вижда и всички трябва да го уважат това нещо, както и аз. Но въпреки, че всеки има право да каже и да прави каквото иска, това не отменя отговорността. Смятам, че г-н Михайлов осъзнава тази отговорност, защото в познанството ни е давал такъв знак и съм сигурен и че в тази ситуация ще я осъзнае", каза Николай Марков.

Той добави, че е християндемократ и затова не може да дава присъди - нито към Михайлов, нито към който и да е член на партията.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.