Сигнализирай!

Плодовете и зеленчуците на добре свършената работа

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2024 г.
477
0

Плодовете и зеленчуците на добре свършената работа. Непременно се отбийте в мездренското село Лик. Там Мирослав Пешовски може да ви говори с часове за превъзходството на копривата пред конвенционалните торове. Също и за това колко е важно да се съобразяваме с естествения ритъм на растенията. Той прилага тези принципи на практика в семейната ферма за биодинамично производство на плодове и зеленчуци „Версол“ в селото. Това разказва Фондация „Америка за България“.

Мирослав отдавна се интересува от устойчив начин на живот и дълги години е работил в сферата на възобновяемите енергийни източници. С биодинамично земеделие се захваща, когато той и съпругата му научават, че семейството им ще порасне с още един член. С раждането на първото им дете се ражда и стопанство „Версол“, което понастоящем е дом на вече четиричленното семейство.

Снимка: iStock

Началото не е леко. За десет години „Версол“ постига пълна енергийна независимост. Дава прехрана на няколко местни семейства и снабдява с чиста храна стотици клиенти в цялата страна.

Ако искате да научите повече за естественото наторяване и техники на отглеждане, защо биодинамично отглежданите продукти са по-полезни от обикновените, както и да се уверите сами чрез дегустация – можете да посетите Миро и семейството му на място във фермата. Обадете се предварително, за да могат стопаните да се подготвят за вашето посещение.

Ако всички производители бяха толкова грижовни към земята и запалени по това, което правят, колкото Мирослав, щяхме да имаме далеч по-запазена природа. А ние потребителите – да сме много по-здрави. За момента просто можем да се присъединим към хилядите доволни клиенти през годините, оценили превъзходното качество и ненадминат вкус на плодовете и зеленчуците на „Версол“.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.