Сигнализирай!

Спират планови сърдечни детски операции поради липса на кадри (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.07.2024 г.
51
0

Спират планови сърдечни детски операции поради липса на кадри. Така в момента единствените извършвани операции са спешните, а десетки деца са на изчакване, предава NOVA.

Детската болница спира да приема по спешност поради напуснали лекари

От здравното министерство заявяват, че ще разгледат причините за отлагането на операциите и при по-голяма необходимост ще търсят медицински сестри от други болници.

снимка: iStock

„В момента работят 8 сестри, при оптималния вариант поне още 4, в най-добрия вариант още 8. Натоварването идва повече от това, че са малко хора и че имат много извънреден труд. Към вчерашна дата в листа на чакащите има 78 деца, като не всички чакат, защото имат намален обем дейност”, каза д-р Красимир Джинсов, изпълнителен директор на МБАЛ Национална кардиологична болница.

За съжаление, липсата на кадри в болниците ни не е проблем от сега. Дълги смени, недобро заплащане, са само част от причините, поради които специалистите ни заминават в чужбина. Редно е вече здравното ни министерство да се замисли над проблемите и да открие начини, чрез които да ги предотврати! Недопустимо е сърдечни операции да бъдат отложени! Още повече на деца!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.