Сигнализирай!

Георги Господинов написа нова книга (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.08.2024 г.
1
0

Георги Господинов написа нова книга. Самият той обяви това в социалната мрежа Фейсбук. Тя се казва "Градинарят и смъртта" и ще излезе на 27 август.

"Макар че всичките ми книга са лични, тази май е най-личната след "Естествен роман". Надявам се сама да намери пътя до следобедите на своите читатели", споделя Господинов.

Имане Халиф прие олимпийското злато много емоционално (видео)

"Баща ми беше градинар. Сега е градина. Тази книга няма лесен жанр, трябва сама да си го изобрети. Както смъртта няма жанр. Както животът. Както градината. Роман елегия, роман градина – има ли значение за ботаниката на тъгата", добавя писателят, спечелил престижната награда "Букър".

Господинов разкрива още за книгата.

"История за отиващите си бащи в един отиващ си свят. За тези трагични пушачи, често отсъстващи, вкопчени в шнорхела на цигарата, плуващи в други води и облаци. За баща ми, който крепеше на раменете си тонове минало и не спираше да го разказва. Тази Шехерезада – баща ми. Сега миналото се пропуква тихо и започва да се срутва над мен с всичките си следобеди.

Не книга за смъртта, а за тъгата по живота, който си отива. Има разлика", добавя той.

https://www.facebook.com/georgi.gospodinov.503/posts/pfbid0DEciqhX72tgnp6LBXazH67gUk4mk14EkUSAo3bNauE6TMsooFSxziJEESWvY38VKl?locale=bg_BG
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.