Сигнализирай!

Окончателно: Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

Gospodari.com
Gospodari.com
25.09.2024 г.
13
0

Окончателно: Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за здравето. С тях се забранява продажбата на диазотен оксид (райски газ) и пълнители с него. Включително и онлайн, на физически лица. В подкрепа на забраната гласуваха 105 народни представители, 47 бяха „против“ и 12 се въздържаха, информира БТА.

Столични гимназии осъмнаха с реклами на райски газ по оградите

До момента беше забранена продажбата на райски газ на лица под 18 години. С промените се въвежда пълна забрана за продажба на физически лица. Извън случаите на еднолични търговци, чийто предмет на дейност включва продажбата на райски газ на търговци. Предвидена е и забрана за рекламата на райски газ в онлайн платформи.

Който наруши забраната за продажба на т.нар. райски газ на физически лица, се наказва с глоба от 5000 до 10000 лв. При повторно извършване на същото нарушение – от 10000 до 20000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или от юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 20000 до 30000 лв. Когато нарушението е извършено в обект – заведение за хранене и развлечения, както и при повторно извършване на едно и също нарушение – от 30000 до 40000 лв. и затваряне на търговския обект.

Райският газ НЕ Е БЕЗВРЕДЕН НАРКОТИК!!!

Такова понятие като “безвреден наркотик” не съществува. Точно обратното – той е изключително опасен! А, примесен с алкохол, цигари или други наркотични субстанции, дори може да доведе до трайни увреждания на нервната система, дейността на крайниците и други по-леки състояния.

В този коментар сме ви представили всички вреди от райския газ: Живеем в държава, в която райският газ идва по-бързо от линейка (“Коментарът на редактора”)

Отвратени сме, че въпреки всички мерки и закони, които се въведоха в държавата, продажбата и консумацията на флакони с райски газ продължава с пълна сила!

Необходимо е да се въвдат по-солени глоби за този наркотик, който има потенциал да увреди цели поколения!

Тийнейджъри от Сандански са в реанимация след натравяне с алкохол и райски газ

Парламентът най-после забрани продажбата на райски газ на физически лица

Според вътрешния министър полицаите не могат да контролират продажбата на райски газ (видео)

Иззеха хиляди флакони с райски газ, продавани по Южното Черноморие

Родители дишат райски газ в компанията на бебето си (снимка)

Младежи дишат райски газ на кръстовище в центъра на София (видео)

Видео: NOVA

Окончателно: Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.