Сигнализирай!

Спецакция на Европейската прокуратура в общината в Симитли

Gospodari.com
Gospodari.com
25.09.2024 г.
14
0

Спецакция на Европейската прокуратура в общината в Симитли. Специализираната операция е започнала тази сутрин в администрацията, като се проверяват документи по европейски проект. Засега няма публична информация кой точно е той и каква е целта на проверката, пише Свободна Европа.

В социалните мрежи се появи информация, че кметът на града Апостол Апостолов е бил арестуван. Тя обаче беше опровергана от неговия син Стефан Апостолов, който публикува видео с него от площада в Симитли.

Снимка: стопкадър/видео

Извършени са обиски в домовете на кмета Апостол Апостолов и други служители на общината, допълва NOVA.

Проверката е във връзка със сигнал за нередности по европейски проект, по който били назначавани домашни помощници за възрастни хора. Кметът посочи, че нарушения няма и заяви, че сигналите срещу него са от политически противници в общината. Засега властите не дават официална информация за резултати от извършената акция.

Проектът си има ръководител, има си технически екип и въобще всичко, което е по правилата на ЕК. За 6 месеца имам над 200 проверки”, твърди Апостолов.

Снимка: стопкадър/видео

Европрокуратурата провежда разследване срещу български кмет за измама за милиони

Европейската прокуратура разследва, преследва наказателно и предава на съд престъпления срещу финансовите интереси на Европейския съюз (ЕС). Тя започна работа през 2020 г. През последните четири години заведе редица дела за злоупотреба с европейски фондове, включително срещу България.

В края на август прокуратурата запорира активи на кмет и други длъжностни лица в България във връзка със разследване на проект за водоснабдяване. Това се случи на фона воден режим в стотици населени места в страната.

Преди това европрокуратурата започна проверка в офисите на държавната компания „Булгартрансгаз“. По информация на МВР причината е неизгодният за България договор с турската газова компания „Боташ“.

По-рано през годината беше започнато разследване и в хотели в български ски курорти заради предполагаеми измами с европейски средства.

Миналия ноември пък обвинението съобщи, че разследва община Бойчиновци за възможна злоупотреба по проект за ремонт на общинска пътна мрежа.

Видео: NOVA

Спецакция на Европейската прокуратура в общината в Симитли

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.