Сигнализирай!

Полицията конфискува макети на триноги - местни хора я сложили, за да ограничат скоростта (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
81
0

Полицията конфискува макети на триноги, поставени по пътя Русе-Велико Търново. Неизвестен извършител ги е поставил, за да ограничи опасната скорост, с която се движат чуждестранните тирове в района. 

„Пътят е много натоварен. Прибирайки се видях, че е поставена тринога. Когато се приближих забелязах, че това не е камера на полицията. Разбрах, че полицейските органи са дошли на място и са я взели с протокол за доброволно предаване от граждани. Извършителят вероятно ще получи предупредителен протокол. Може и да бъде привлечен към наказателна отговорност”, заяви в ефира на „Здравей, България” адвокат Пламен Георгиев.

Коментарът на “Господарите”

Не стига ли, че контролните органи твърде рядко пазят наистина опасните участъци и това води до много тежки инциденти, ами и порицават гражданската активност в случая. Не казваме всеки да си слага, каквото намери за добре, по улиците и пътищата. Но със сигурност това трябва да е намек към полицията, че контролът в района е недостатъчен. За да няма повече жертви на пътя. А и поне малко да се доближим до европейските държави, в които същите шофьори са далеч по-съобразяващи се със законите. У нас просто се възползват от липсата на контрол и от неговата неефективност, ако изобщо се прояви в някаква форма.

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.