Сигнализирай!

Протест в центъра на София за по-строги присъди за убийците на пътя (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
142
0

В центъра на София родители и близки на загинали на пътя деца спряха движението пред Съдебната палата с искания за по-строги присъди за шофьорите убийци, съобщава bTV.

Според протестиращите са нужни законови промени, с които шофьорите, употребили алкохол или наркотици, а след това причинили катастрофа да бъдат съдени по-бързо.

Настояват и на системните нарушители на пътя също да бъдат конфискувани колите.

Трябва да се криминализира отказът от тест за алкохол и наркотици още от първия път. Също така, както се отнемат колите на пияните и дрогираните шофьори, да, трябва да се прецизира, но и тези с превишената скорост, които са основен проблем на пътя. Затова искаме да се отнемат автомобилите и на системните джигити на пътя.“, казва Петя Иванова.

По-строгите присъди за престъпниците е нужна мярка, която обаче не засяга основния проблем на трафика в България , а именно цялостното ни поведение на пътя. Най-после трябва да осъзнаем, че автомобилът е и оръжие, което за няколко секунди невнимание може да съсипе множество животи, включително и нашия. Колко млади хора сме изгубили в такива нелепи инциденти…

Пиян непълнолетен зад волана катастрофира с бебе на задната седалка

Пиян баща без книжка катастрофира край Драганово - пострадало е детето му

Шофьорът, убил дете на 3 г., не разбрал, че го е блъснал (видео)

Нека спрем с агресията и безрасъдното каране. Нека бъдем толерантни и спокойни, а не да се правим на герои, докато сядаме зад волана пияни и дрогирани, играейки си с човешките съдби.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.