Сигнализирай!

София без наземен градски транспорт за час, ако няма извънреден общински съвет (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
55
0

София без наземен градски транспорт за час, ако няма извънреден общински съвет. Служители на градския транспорт излязоха на символичен протест с искания за увеличения на заплатите в сектора. Те заплашиха и със спиране на транспорта в София, информира bTV.

Транспортните работници в София излизат на протест (видео)

Според синдикатите кметът на града е обещал въвеждането на система за бонуси. Тя е трябвало да работи още от септември, но това така и не се е случило.

Настояха и за извънредно заседание на общинският съвет следващата седмица, в което да се обсъдят и приемат промени в техните възнаграждения.

Ако това не се случи - заплашват с още протести.

Пред недоволните пък заместник-кметът по транспорта обеща, че до края на годината ще бъде въведена системата за бонуси. Обясни, че заради изборите заседание на общинския съвет може да има чак през ноември.

Ако няма извънреден общински съвет с точка, касаеща тези хора и техните искания, другия петък – на 18 октомври, от 8 до 9 часа няма да има наземен градски транспорт в София“, заяви Иван Кирилово, председател на ФТР „Подкрепа“.

Ще спазим споразумението. То е спазено. До края на годината ще се въведе бонусна система при актуализация на бюджета, както е редно. Възможността да се увеличат парите с тази бонусна система, е само чрез актуализация на бюджета“, коментира Илиян Павлов, зам.-кмет по транспорта в Столичната община.

Кметът също излезе с отговор

През последната година този екип на Столичната община направи повече от всякога и неотклонно спазваме обещанията си по подписаното споразумение в началото на годината. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук във връзка с протест на транспортни работници и синдикати заради забавянето на бонусна система в сектора.

Под прозорците на Столична община са събрани хората, за които години наред е направено близко до нищо – работещите в градския транспорт, посочи кметът. По думите му тези хора са системно употребявани от политици за техни цели, както и този месец по време на предизборната кампания. Всички тези хора заслужават не просто признание и уважение, а някой да започне да спазва обещанията си към тях, добавя Терзиев. 

Той посочва, че сегашният екип на Столична община е увеличил заплатите с 15%. Вече е разработена нова бонусна система, отбелязва Терзиев. По думите му тя е ключова част от споразумението със синдикатите. "Тази система ще бъде въведена до края на годината, както сме обещали", написа още кметът на София. 

"Нашата цел не е предизборно свързана с датата 1 октомври, а реално да стимулираме служителите и да създадем устойчива система, отчитаща приноса на всеки", заявява той. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.