Сигнализирай!

По прашки ли да се съблечем, че някой да ни обърне внимание, пита Илиана Раева политиците (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
317
0

По прашки ли да се съблечем, че някой да ни обърне внимание, пита Илиана Раева политиците. Оказва се, че националният ни отбор по художествена гимнастика няма къде да тренира. Пари има, но разрешение за разширението на залата липсва. Преизбраната за председател на Българската федерация по художествена гимнастика за четвърти мандат Илиана Раева коментира в ефира на bTV, че е омерзена от българската политика. 

"През последния ми мандат спечелихме 260 медала, 105 златни. Имаме 239 треньори, близо 7000 деца се занимават с гимнастика, 82 клуба са вече. Нямаме нито една нормална база, в която да правим гимнастика и спорт.

Националният отбор няма къде да тренира. Нямаме зала, която да отговаря на капацитета на националния отбор. 7 пъти ме връщат за разширението на залата. 

Има проблем с МВР и със земята, върху която е построена зала "Раковски". Най-сериозно се отнесоха министър Калин Стоянов и Димитър Илиев. И преди това Весела Лечева.

Голи по прашки ли да се съблечем, за да ни обърнат внимание? Всичко постигнахме, но нямаме база, където да работим. 4 клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба.

Направо са за срам, безобразие! Пари има, разрешение - липсва. Има някакви апетити сигурно... 6 години чакаме още три килимчета да ни сложат", каза в студиото на "Лице в лице" Илиана Раева.

Елвира Краснобаева се връща в Русия

За напускането на Елвира Краснобаева, която ще продължи да се състезава за Армения, тя допълни:

"Явно е обидена, че не участва на олимпийските игри в Париж 2024. Имат проблем семеен с едното ѝ братче. Лично поканих майката. Казах ѝ, че мога да помогна. Институциите ще помогнат. Всичко, което трябваше, ние го направихме. Дадохме ѝ паспорт. Елвира е прекрасно момиче, представител на българската школа.

Майката ѝ е търсила контакт във Франция, след това и в Азербайджан. Не ѝ е леко, но това е нейното семейство. Каза, че ѝ е мъчно, разплака се, когато се видяхме. "Госпожо, ние ще трябва да се приберем в Русия, трябва да лекуваме моето братче", ми каза. Причината е съвсем различна. Майката е много амбициозна. Ние имаме прекрасни момичета, на които ще разчитаме".

Надяваме се решение за тренировките на момичетата да бъде намерено в най-скоро време!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.