Сигнализирай!

Лекари от ИСУЛ спасиха 8-месечно бебе с пластмасова играчка в гърлото

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
1141
0

Лекари от ИСУЛ спасиха 8-месечно бебе със заседнала от 5 дни в гърлото му пластмасова част от играчка. Интервенцията е извършена от специалистите в клиниката на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Детето е доведено от родителите си в детския УНГ кабинет на здравното заведение, където е установено наличието на чуждото тяло. Експертите веднага са му направили всички необходими изследвания и то е въведено за операция, пише NOVA.

"Опасността в конкретния случай беше, ако този предмет промени положението си. Можеше да попадне в гръкляна, тоест в дихателните пътища, да ги запуши и да се стигне до фатален изход“, обясни д-р Иглика Станчева, която първа преглежда детето. 

Родителите съобщили, че оплакванията на кърмачето са от 5 дни, като почти ежедневно то е било консултирано с лекари в Елин Пелин, където живеят. Дори му е назначена терапия за инфекция, твърди майката. Именно тя се усъмнява, че детето най-вероятно се е задавило. И двамата родители отричат да са видели бебето да поставя нещо в устата си. Оказва се, че то е погълнало пластмасова част, паднала от играчка на по-голямото дете на семейството. При операцията хирурзите извадили от гърлото на момиченцето пластмасово цвете с диаметър 1,5 см. Интервенцията преминала без усложнения.

Лекари в Пловдив извършиха уникална операция за 11-годишно дете (видео)

България заслужава и се гордее със специалисти като вас! Пожелаваме бързо възстановяване на детето!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.