Сигнализирай!

Взеха книжката на 83-годишен шофьор, карал в насрещното на АМ "Хемус" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
174
0

83-годишен шофьор беше заловен да шофира в насрещното на магистрала „Хемус“ в понеделник, 14 октомври, съобщава bTV.

Опасното нарушение е засечено в скоростната лента на магистралата в посока от Варна към София, в района на Каспичан.Местната полиция получила сигнал за колата в насрещното към 11:15 ч. Служителите на реда застанали на пътя на нарушителя и подали сигнал със стоп палка да спре, на който той първоначално не реагирал.

МВР отчете повече тежки катастрофи и пострадали спрямо 2023 г.

Полицай Пламен Станимиров, част от екипа, установил нарушението, забелязал, че пътника до шофьора му казва нещо. В крайна сметка колата спряла след 100 метра.

Водачът изобщо не знаеше откъде идва и накъде пътува”, обяви Станимиров.

На въпроса защо кара в насрещното обяснил, че пътува към някакво село. Включил се в магистралата от пътен възел на около 20 км от мястото, на което са го спрели.

Извикан е друг правоспособен шофьор да закара колата до село в Стражица, където възрастният мъж живее. Книжката на 83-годишния шофьор е отнета, докато се яви на проверочен изпит.

Смятате ли, че възрастта на водачите е фактор при шофирането? Според вас трябва ли да бъдат въведени тестове или опреснителни курсове за шофьори след определана възраст? С напредването на годините се появяват множество заболявания, които могат да окажат влияние върху управлението на автомобил. Също така намаляват когнитивните ни умения и времето за реакция.

Проверката може да е под формата на консултация, която не води до санкции, а дава информация на шофьора за неговото състояние, на базата на което той може да вземе решение.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.