Сигнализирай!

Американска авиокомпания отнесе глоба за милиони заради инвалидни колички (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
76
0

Американска авиокомпания отнесе глоба за милиони заради инвалидни колички. "Чувствах се като част от багажа", споделя жена с увреждания, ползвала услугите им. 

Федералното правителство налага глоба от 50 милиона долара на American Airlines, след като междуведомствено разследване разкри повтарящи се нарушения на правилата, свързани със сигурността на пътниците с увреждания, придвижващи се с помощта на инвалидни колички. Разследването на Министерството на транспорта, подпомогнато от отдела за граждански права на Министерството на правосъдието, установи, че американската компания е извършила „многобройни сериозни нарушения“ на правилата между 2019 г. и 2023 г.

При обявяването на глобата министърът на транспорта Пийт Бутиджиг каза пред репортери, че авиокомпанията е повредила хиляди инвалидни колички и не е успял да осигури адекватна помощ на пътниците с увреждания, причинявайки значителни проблеми с безопасността и неудобство за клиентите.

„Една пътничка каза: „Накараха ме да се чувствам като част от багажа, затова вече не се качвам на самолет“, каза Бутигиег. "Изводът е, че ерата на толериране на лошото отношение към хората в инвалидни колички в самолетите приключи“, добави той.

„Тези проблеми не са единични за American Airlines и твърденията за неправилно боравене с инвалидни колички и неадекватна помощ на хора с увреждания са твърде чести. Започнати са активни разследвания на подобни нарушения и в други американски авиокомпании“, се казва в съобщението на Министерството на транспорта. 

видео: X/DefectiveBecca

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.