Сигнализирай!

АЕЖ сигнализира за инциденти с журналисти в изборния ден

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
211
0

АЕЖ сигнализира за инциденти с журналисти в изборния ден. Асоциацията на европейските журналисти е получила информация за два инцидента с представители на медиите. 

Екип нa bTV е бил нападнат в хасковския кв. „Република“, съобщи телевизията. Операторът Петър Картулев е бил ударен многократно. Полицията се е намесила и са задържани двама мъже. От медията посочват, че екипът им по никакъв начин не е провокирал нападателите. 

Журналистката от сайта “За истината” Диана Желязкова е била заплашена от кмета на шуменската община Никола Козлево. Желязкова е отразявала сигнал за неразрешена агитация в секцията в село Вълнари, когато Исмаил Ибрям е влязал и пред цялата секционна комисия е размахал пръст на репортерката и ѝ е казал “да внимава много”. По този начин той е отговорил на въпроса ѝ какво прави в секцията и защо си е позволил да премахне завеса от паравана, построен в секцията. Желязкова е подала сигнал в полицията.

АЕЖ и ние от “Господарите” призоваваме институциите да вземат всички мерки за гарантиране на сигурността на журналистите, а представители на медиите да подават сигнали до асоциацията при нарушения.

Скъпи приятели, гласувайте свободно и по съвест, за да сложим край на хаоса в страната. Изпращайте ни сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.