Сигнализирай!

ЦИК: В Турция нямаме възможност да извършваме контрол (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
186
0

ЦИК: В Турция нямаме възможност да извършваме контрол. На нова конференция от ЦИК стана ясно, че 26,25% са гласувалите към 16:00 часа. Най-висока е активността в Смолян, а най-ниска е в Сливен. 

На въпрос защо отново има проблеми с бележките на машините, говорителят на ЦИК - Росица Матева заяви, че отговорни за хартията са БНБ, които са изпълнили условията, но не знаят защо има проблем. 95 машини не работят към този момент. 

Защо има отказали се членове на секции в последния момент, Матева заяви, че "не може да каже какви са причините районните избирателни комисии да не изпълняват указанията си". 

Нашият репортер Виктория Симеонова беше на пресконференцията на ЦИК, за да зададе няколко въпроса. Единият от тях беше за подадения сигнал за раздаване на готови и попълнени бюлетини в Пазарджишко. “Нямаме такава информация, но това е нарушение, което граничи с престъпление. Не могат да изнасят извън секцията бюлетина. Има начин да бъде извършена проверка, защото има номер, чрез който да проследим”, отговори Росица Матева.  

Относно нарушенията в агитацията в Турция, Матева отговори: “В Турция нямаме възможност да извършваме контрол. ЦИК няма контрол в друга страна. ЦИК ще се произнесе с решение, ако се види нарушение.” 

Последният въпрос, който “Господарите” зададоха бе как е гласувал Делян Пеевски, след като има български граждани, които пътуват километри, а той не е гласувал по постоянен адрес. “Не мога да ви кажа как е гласувал, но трябва да отбележим, че кандидатите могат да се сдобият с удостоверение за гласуване на друго място. Това е законен начин да се гласува на друго място", заяви Матева. 

Скъпи приятели, гласувайте свободно и по съвест, за да сложим край на хаоса в страната. Изпращайте ни сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com.

видео: Facebook/ ЦИК 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.