Сигнализирай!

Журналист е заплашван, докато прави репортаж за изборите в благоевградско село

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
59
0

Журналист от "Свободна Европа" е бил заплашван, докато прави репортаж от благоевградското село Долно Осеново, което се намира в община Симитли. За случката разказа потърпевшата Дамяна Велева в своя репортаж, пише Дневник.

"Току-що съм пристигнала на площада в селото и съм извадила телефона си, за да снимам входа на секциите. Когато ме виждат, мъжете (бел. ред. - в района на секцията) се развикват да не снимам. Няма обяснение защо. Казвам им, че съм журналистка, включвам диктофона на телефона си. Обяснявам, че планирам да правя репортаж вътре от секцията", започва разказа си Велева.

Тя разпознава един от тримата мъже, които не са искали тя да снима. Това е кметът на селото Алекси Крънчев. Той ѝ казал, че не му е приятно журналистът дае в селото от сутринта и да пише глупости. Когато видял, че Велева записва разговора, тойя заплашил, че ще ѝ вземетелефона и ще го хвърли. В заплахите се включили още няколко мъже. В крайна сметка обстановкатасе успокоила.

Журналистът обаче забелязал една забранена от избирателната комисия практика - придружители помагат на възрастни хора да гласуват, като някои дори стоят до тях пред машините. В повечето случаи един и същи мъж помага на възрастните, като той оправдава действията си с това, че те имат здравословни проблеми или се притесняват да не объркат нещо.

След като Велева пита членове на секционната комисия защо допускат това, те ѝ отговорили, че ако не дават на хората да влизат с придружител, няма да гласуват и ще падне активността.

МВР се "бори" с дилърите на гласове с...предупредителни протоколи (видео)

МВР се "бори" с дилърите на гласове с...предупредителни протоколи (видео)

Скъпи приятели, гласувайте свободно и по съвест, за да сложим край на хаоса в страната. Изпращайте ни сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.