Сигнализирай!

Масови проблеми с машинния вот в страната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
132
0

Втори час България гласува за нов парламент, а проблемите с машинния вот са вече налице, съобщава bTV. 

Ня някои места вече има проблеми в секционни комисии. Проблеми с машинното гласуване възникнаха в Русенско, Кърджали, Хасковско, Врачанско и Благоевград.

От сутринта в Районна избирателна комисия - Враца и Благоевград има сигнали за неизправни устройства. Проблеми и в общините Хайредин, Оряхово, Мездра, Козлодуй и областния град.

Членове на СИК не са се явили в своите секции

Машините пускат накъсани бюлетени или такива, в които не е отразен вотът на избирателя. Техници се опитват да отстранят повредите. На места, където това се оказва невъзможно, се преустановява гласуването и се преминава към хартия.

Към момента машините с проблеми във Врачанско са 14, като сигналите непрестанно се увеличават. 

В секция в Кърджали, в която правото си на глас може да упражнят над 800 души, се оказа, че машина за гласуване не е била настроена за зимното часово време. Втора въобще не е сработило, а други две са вадили празни бюлетини или вотът върху тях е бил нечетлив.

В Хасково устройствата в над 20 секции пускат празни бюлетини, смачкани разписки или въобще не отпечатват такива. Проблемът е с хартията, обясниха от РИК-Хасково.

В три секции вече е преустановено изцяло машинното гласуване и се минава само на хартия. Очаква се след преценка на техници и на други места да се преустанови машинния вот. На хората, при които машините са дали проблем, им е позволено да упражнят правото си на глас с хартиена бюлетина. 
Рано тази сутрин в две секции в Стамболово се оказа, че е в съставите на секционните избирателни комисии има общински съветници. Те са заменени. 

Скъпи приятели, нека това не ви отказва. Гласувайте свободно и по съвест, за да сложим край на хаоса в страната. Изпращайте ни сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.