<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145061" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Литва, Латвия...

Окупираните области в Украйна обявиха дати за референдуми за присъединяване към Русия

20 Септември 2022
0 464

Окупираните области в Украйна обявиха дати за референдуми за присъединяване към Русия.

Те ще се проведат от 23 до 27 септември, предава Dir.bg, цитирайки източници на “Медуза”, близки до руската президентска администрация. Гласуването е официално насрочено за същите дати в самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република.

Русия стопира референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна

Ръководителят на назначената от Москва администрация в Херсонска област Володимир Салдо е заявил, че около 80 процента от жителите на Херсонска област са готови да се явят на референдума. Той очаква Кремъл да приеме резултатите от референдума и ще поиска от руския президент Владимир Путин “възможно най-скоро” да одобри присъединяването.

Херсон ще проведе референдум за влизане на областта в състава на Руската федерация

Гласуването в Запорожка област може да се състои през следващите няколко дни.

Днес депутатите от ЛНР приеха закон “За референдума на Луганската народна република за влизане в състава на Руската федерация като субект на Руската федерация”. Подобен документ вече е приет от самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Окупираните области в Украйна обявиха дати за референдуми за присъединяване към Русия

В същото време Държавната дума на Русия въвежда понятията “мобилизация” и “военно положение” в руския Наказателен кодекс. В него са добавени членове “доброволно предаване” и “грабеж”.

Наказанието за нерегламентирано напускане на подразделение по време на мобилизация и военно положение е до 10 години в затвор. Освен това НК въвежда наказание за неизпълнение на заповед на началник по време на военно положение, във военно време или по време на въоръжен конфликт, както и за отказ от участие във военни действия. Това може да доведе до присъда от две до три години лишаване от свобода.

Окупираните области в Украйна обявиха дати за референдуми за присъединяване към Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции