<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109081" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 62% от малк...

Виктор Орбан: Антиваксърите ще избират между ваксината и смъртта

22 Ноември 2021
0 3127

На противниците на ваксинирането в крайна сметка ще се наложи да направят избор между смъртта и това да си поставят доза. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Дневник.

В края на седмицата той каза, че страната е “затънала до шия в четвъртата вълна”. По негови думи нито тази, нито евентуална пета вълна нямаше да има, ако всички се бяха ваксинирали.

“Всеки носи отговорност за себе си, но това не е всичко, защото всеки неваксиниран представлява опасност за себе си и за останалите”, допълни Орбан.

“Трябва да изглежда, че нямаме проблеми”. Как Орбан държи медиите в Унгария под контрол

Орбан: антиваксърите ще избират между ваксината и смъртта

Той напомни, че всички останали мерки забавят развитието на пандемията, но не помагат тя да бъде преборена.

Оправдано е и реваксинирането, тъй като 4-6 месеца след втората доза защитният ефект започва да намалява, обясни още премиерът.

В понеделник за пръв път Унгария позволи хората да се ваксинират без предварително записване.

С население от 10 млн. души страната е с 33 172 смъртни случая. А с приключена ваксинация са около 5.8 млн. души. Около 80-90% от настанените в интензивни отделения са неваксинирани.

Миналата седмица правителството въведе задължително носене на маски на закрити пространства и направи задължително ваксинирането на здравните работници

Орбан: антиваксърите ще избират между ваксината и смъртта

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции