<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чуйте разказ...

Осъдиха Гилейн Максуел на 20 години за трафик и злоупотреба с малолетни

29 Юни 2022
0 1651

Осъдиха Гилейн Максуел на 20 години за трафик и злоупотреба с малолетни, пише Булевард България.

Тя е смятана за дясната ръка на бизнесмена Джефри Епстийн, който беше свързан с най-високите кръгове на елита в Европа и Америка. Епстийн бе централна фигура в изграждането на мрежа за сексуално насилие над момичета по време на скъпи партита с известни хора.

Съдът в Ню Йорк опостанови довереното му лице да изтърпи ефективна присъда. Поради тежестта на престъпленията, тя е малко над законовата граница, която е 19 години и седем месеца.

Признаха Гилейн Максуел за виновна в съучастие в сексуалните престъпления на Джефри Епстайн

Максуел беше призната за виновна през декември за трафик на хора на непълнолетни с цел сексуална злоупотреба.

В съда 60-годишната Максуел каза, че съжалява за болката на жертвите, но повече от всичко съжалява, че е срещнала Джефри Епстийн. Той бе намерен мъртъв в затворническата си килия на 10 август 2019 г. Разследването стигна до извода, че той се е самоубил.

Осъдиха Гилейн Максуел на 20 години за трафик и злоупотреба с малолетни

Гилейн Максуел е дъщеря на покойния британски медиен магнат Робърт Максуел. Името му се свързва с близки връзки с няколко от бившите тоталитарни държавни ръководители от Източния блок – включително с Тодор Живков. Максуел е бил и съветник на Андрей Луканов след падането на комунистическия режим. Разследван е за финансови измами с пари от пенсионни и инвестиционни фондове. Умира след падане от яхта при неизяснени обстоятелства през 1991 г.

Сред посетителите на партитата на Епстийн и Максуел се нареждат известни личности като бившите президенти Бил Клинтън и Доналд Тръмп. А също и технологичният милиардер Бил Гейтс и британският принц Андрю.

Осъдиха Гилейн Максуел на 20 години за трафик и злоупотреба с малолетни

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции