<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147169" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски ракете...

От съображения за сигурност Червеният кръст спря временно работата си в Украйна

10 Октомври 2022
0 1168

От съображения за сигурност Червеният кръст спря временно работата си в Украйна.  

700 служители на Международния комитет на Червения кръст работят на 10 места в цялата страна и доставят помощи и лекарства.

Норвежкият съвет за бежанците също съобщи, че е спрял операциите си по оказване на помощ в Украйна, след като Русия изстреля ракети по различни градове в страната. Те ще бъдат възобновени, след като стане безопасно.

От съображения за сигурност Червеният кръст спря временно работата си в Украйна

Руски ракетен обстрел порази обекти в Киев и други градове на Украйна (видео)

Украинските медии съобщават за десетки загинали и ранени при руските въздушни удари на територията на Украйна.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че ударите по украински градове са отчаян опит на Москва да промени хода на войната след серията неуспехи.

Междувременно стана ясно, че Службата за сигурност на Украйна е обявила за издирване заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Бившият руски президент се издирва по член 110, точка 2 или посегателство срещу териториалната цялост на Украйна. Преди това Медведев нарече режима в Киев терористичен. Той заяви, че терористите трябва да бъдат наказани за атаката с миниран камион на Кримския мост.

Тази сутрин украинските градове бяха подложени на масиран ракетен обстрел. Медведев написа в Telegram, че това е само началото и пожела премахване на властта в Украйна.

Видео: NOVA

От съображения за сигурност Червеният кръст спря временно работата си в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции