<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140298" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще се присъед...

Петиция предлага забрана за влизане на руснаци в Украйна за десетилетия напред

08 Август 2022
0 74

Петиция предлага въвеждането на забрана за влизане на руснаци в Украйна за десетилетия напред, пише Dir.bg.

Подписката е публикувана на сайта на украинския президент. Петицията вече е събрала 25 000 подписа. Това означава, че президентът на страната Володимир Зеленски ще трябва да разгледа предложението.

Авторите на петицията предлагат да се забрани влизането на всички руснаци в Украйна през следващите 50 години и да не се издават разрешителни за пребиваване на руснаци.

Изключение се прави за тези, които са се сражавали на украинска страна в руско-украинската война.

Опасност от ядрена катастрофа в Украйна след нова атака над Запорожката АЕЦ

Петиция предлага забрана за влизане на руснаци в Украйна за десетилетия напред
Снимка: iStock

Организаторите на подписката напомнят, че войната с Русия продължава вече 8 години.

“За съжаление, през тези 8 години властите не успяха да защитят Украйна от диверсанти, агенти и нагаждачи, които през цялото това време са пристигали в Украйна заради безвизовия режим с Русия. За това платихме цената на хиляди животи”, се казва в обръщението до президента.

Междувременно експерти от Института за изследване на войната на САЩ твърдят в нов доклад, че руските окупационни власти може би ускоряват подготовката на нелегитимни псевдореферендуми с цел анексиране на украинска територия.

Експертите на института твърдят, че така се премахва възможността за лично гласуване. А с преминаването към гласуване от врата на врата, руските власти увеличават възможностите за пряко сплашване на населението. А това прави практически невъзможен какъвто и да е независим надзор на гласуването.

Източник: Dir.bg

Петиция предлага забрана за влизане на руснаци в Украйна за десетилетия напред

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции