<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин улесни ...

Петро Порошенко: Три вида оръжия са необходими, за да постигнем мир (видео)

25 Май 2022
0 1522

Три вида оръжия са необходими, за да се постигне мир в Украйна. Това каза петият президент на Украйна Петро Порошенко в интервю за bTV.

Доскоро конкуренти, днес Порошенко и Зеленски са рамо до рамо в обща битка.

За българската помощ и за знаците от посещението на премиера ни в Киев с Петро Порошенко разговоря Гергана Венкова. 

За какво се договориха София и Киев след срещата между Петков и Зеленски (видео)

Петро Порошенко: Три вида оръжия са необходими, за да постигнем мир (видео)
Снимка: bTV/стопкадър

Тази седмица президентът Зеленски призова лидерите в Давос за максимум санкции срещу Русия. За какви санкции говори той?

Петро Порошенко: За да се въздаде мир, се нуждаем от три неща: оръжия, оръжия…и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия: това са оръжията за защита, които могат да увеличат ефективността на украинската армия. Вторият вид: ембарго и санкции.  А оръжия №3: Това е депутинизацията на Русия, на Европа и на света. В момента очакваме шестия пакет санкции на Европейския съюз.

България не разреши официално изпращане на оръжия за Украйна, но обеща да ремонтира повредено военното оборудване. Това достатъчно ли е?

Петро Порошенко: Мисля, че България има уникални технологии за възстановяване и ремонт на украинските танкове, бивши съветски танкове, които могат да бъдат доставени в България, за да бъдат обновени и модернизирани така, че да ни бъдат полезни в битката. Винаги можем да намерим начин, по който да си сътрудничим. Ние не се интересуваме от изключения като това, че България няма да ни доставя оръжия. България е наш приятел.

Източник и видео: bTV

Петро Порошенко: Три вида оръжия са необходими, за да постигнем мир (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции