<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Във ВМА и „Св...

“Пфайзер” тества антивирусно хапче срещу Covid-19

28 Септември 2021
0 1632

“Пфайзер” тества антивирусно хапче срещу Covid-19

“Пфайзер” обявиха, че тестват орално антивирусно лекарство, което ефективно би противодействало на Covid-19, съобщава Булевард България. Целта на лекарството е да предотвратява инфекция с вируса сред хората, които са били изложени на него.

"Пфайзер" тества антивирусно хапче срещу Covid-19

Големите фамацевтични компании ожесточено се надпреварват за разработката на антивирусно хапче за Covid-19. Подобно откртие значително би улеснило справянето с пандемията, тъй като не всеки ще се ваксинира. Освен това ваксинацията може да отнеме години в някои страни.

Директорът на Pfizer: Ще са нужни ежегодни ваксинации (видео)

Изследването е в средна до късна фаза за лекарството на Pfizer PF-07321332. В тестванията ще се включат 2660 здрави участници над 18 години, които живеят заедно с потвърден случай на Covid-19.

Лекарството е създадено така че да блокира активността на ключов ензим, от който коронавирусът се нуждае, за да се репликира. В тестовете то ще се дава заедно с малка доза ритонавир, старо лекарство, което се използва широко при лечение на ХИВ инфекции.

Ваксината на Pfizer e безопасна за деца между 5 и 11 години, показват последните проучвания

“Пфайзер” провежда и друго изследване на PF-07321332, в което участват възрастни пациенти, които имат симптоми, но не са хоспитализирани.

"Пфайзер" тества антивирусно хапче срещу Covid-19

“Ако е успешна, вярваме, че тази терапия може да помогне за спирането на вируса по-рано, преди да има шанс да се репликира, с което потенциално ще предотврати симптоматичната болест в тези, които са били изложени, и да спре разпространението на инфекцията към други хора”, каза Микаел Долстен, главен научен директор и президент на “Пфайзер”.
 

“Пфайзер” тества антивирусно хапче срещу Covid-19

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции