<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Касапинът от...

Показват ротата „Страйкър“ на полигона в Ново село

21 Април 2022
0 280

На полигона в Ново село ще бъде показана ротата с бронирани машини „Страйкър“, която беше договорена след визитата на американския министър на отбраната Лойд Остин в България в края на март, пише bTV.

Това ще се случи в рамките на визитата на шефа на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер у нас. Днес той ще се срещне с военния министър Драгомир Заков.

„Страйкър“ е бойна машина на пехотата. Има я в поне 10 варианта – като транспортно средство, разузнавателна машина, машина за медицинско или инженерно осигуряване.

На полигона в Ново село показват ротата „Страйкър“
снимка: Министерски съвет

Бронята и осигурява защита от 14,5-милиметрови бронебойни патрони. Въоръжена е с картечници различен калибър и автоматичен гранатомет. Тежи над 16 тона и превозва до 9 пехотинци.

В контекста на войната във Украйна и с цел укрепване на източния фланг на полигона в Ново село се подготвя наш батальон, който е под оперативното командване на главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО в Европа.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции