<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин предло...

Полша обмисля да лиши руските граждани от туристически визи

15 Август 2022
0 91

Полша обмисля да лиши руските граждани от туристически визи.

Заместник-министърът на външните работи на Полша Пьотр Вавжик заяви пред полското национално радио, че правителство работи по механизъм, който ще лиши руските граждани от правото да получават визи за пътуване в Полша.

Страната подкрепя разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия, свързани с ограничения за издаване на туристически визи за руски граждани, коментира Вавжик. И допълни, че част от европейските държави обаче не подкрепят подобна инициатива.

Зеленски призова Западът да затвори границите си за всички руснаци

Полша обмисля да лиши руските граждани от туристически визи
Снимка: iStock

 “Основните членове на ЕС, включително Германия, Франция и Нидерландия, остават против. Като се има предвид тяхното противопоставяне…, Полша работи върху едностранно решение”, отбеляза Вавжик.

Полша – заедно с Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия, все още работи, за да убеди ЕС да въведе такива ограничения, подчерта Вавжик и допълни, че решение по този въпрос може да се очаква през следващите седмици.

Междувременно високопоставеното лице обясни, че Полша не издава туристически визи на руснаци от няколко месеца насам. В полските посолства и консулства руските граждани могат да получат само работни и транзитни визи.

Досега само Финландия, Естония и Литва официално са подкрепили предложението на Украйна. А то е – страните от ЕС да забранят влизането на руски граждани, като предприемат стъпки за въвеждане на ограничения за руснаците, пътуващи до тези страни.

Източник: NOVA

Снимки: iStock

Полша обмисля да лиши руските граждани от туристически визи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции