<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близките на п...

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с парфюм с “Новичок”

02 Февруари 2022
0 14362

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с “Новичок”.

44-годишният строителен предприемач Чарли Роули се разболява тежко, а приятелката му Доун Стърджис умря след отравяне с нервнопаралитично вещество – “Новичок” в дома му в Еймсбъри, Уилтшър.

През март 2018 г., три месеца по-рано, бившият съветски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в парка в Солсбъри, на седем мили от дома на Чарли.

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с парфюм с "Новичок"

В ексклузивно интервю за списание “OK!”, Чарли разказа какво точно се е случило в онзи злополучен ден:

“С Доун бяхме заедно от 18 месеца, когато тя почина. Запознахме се, когато живееше в жилище за бездомни хора. Тя беше майка на три деца и изграждаше живота си наново. Бях в подобна ситуация”.

“Не исках да го направя, но убих приятелката си. Как се преодолява това?”, попита той.

И допълни: “Хората бяха изплашени, но многократно ни казваха, че зоните с нервнопаралитично вещество са идентифицирани и обезопасени. По най-жестокия възможен начин щях да науча, че това не е така…”

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с парфюм с "Новичок"

Точно преди трагичния инцидент Чарли си спомня, че купил парфюм от магазин за втора употреба, който обаче бил изцяло запечатан.

Сутринта на 30 юни подарил кутията на Доун като изненада. Тя се напръскала с него, а част от течността попаднала и по ръцете на мъжа. Той отишъл до банята, за да се измие, но когато се върнал, заварил приятелката си в тежко състояние.

“Новичок” в България? Третият заподозрян по “Скрипал” е идвал точно преди отравянето на Гебрев

“Несъзнателно бях направил нещо, което полицията не беше успяла да направи през трите месеца след атаката срещу Скрипал – бях намерил шишенцето с “Новичок”, споделя сега Чарли.

Чарли е откаран в същата болница където е Доун, по-късно тя умира.

А от полицията потвърждават, че парфюмът наистина съдържа нервнопаралитичното вещество.

“Попитах посланика дали неговата страна е убила приятелката ми”

В продължение на три месеца мъжът е на апаратно дишане. Апартаментът му е разрушен заради силната отрова, намерена там.

“През април 2019 г. брат ми Матю и аз бяхме поканени на среща с руския посланик в Лондон… Попитах посланика дали неговата страна е убила приятелката ми. Той отговори: “Не”. Научих, че шишенцето с парфюм, което в апартамента ми, е можело да унищожи хиляди хора с количеството нервнопаралитично вещество, което е съдържало”, споделя още мъжът.

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с “Новичок”

Източник: “OK!”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции