<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114927" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта з...

Прокуратурата внесе обвинение срещу Боян Расате за нападението в офис на ЛГБТИ организация

13 Януари 2022
0 211

Прокуратурата внесе обвинение срещу Боян Расате за нападението в офис на ЛГБТИ организация се казва в прессъобщение от СГП. В обвинителния акт се посочва, че той е отговорен за хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди.

Според събраните по делото доказателства на 30.10.2021 г. около 17:30 часа обвиняемият Б. С. заедно с група лица – мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“. Обвиняемият Б. С. нанесъл удар с ръка в областта на лицето на намираща се в офиса жена, заедно с неустановените лица събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това обвиняемият Б. С. и неустановените лица напуснали офиса на Фондацията.    

Във видеото припомняме участието на Расате в “Здравей, България” ден след нападението

Изгониха Боян Расате от студиото на “Здравей, България” (видео)

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството, за което на Б. С. е повдигнато обвинение, по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Досъдебното производство е започнато  в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура.

Впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Б. С. бил независим кандидат за президент в изборите, насрочени за 14.11.2021 г. Разследването било възложено на следовател от отдел „Следствен“  към СГП.

След разрешение на Централната избирателна комисия, дадено по мотивирано искане на главния прокурор след предложение на наблюдаващия прокурор в СГП, на Б. С. беше повдигнато обвинение, предявено му на 03.11.2021 г. от следовател от отдел „Следствен“ при СГП в присъствието на служебно назначен защитник.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и извършени няколко разпознавания, изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Прокуратурата внесе обвинение срещу Боян Расате за нападението в офис на ЛГБТИ организация
Обвиняемият Б. С. е български гражданин, с висше образование, неосъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“, платима в пари, в размер на 5000 лева, която е внесена. 

Съдът увеличи паричната гаранция на Боян Расате

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава по отношение на неустановените по делото лица.

Прокуратурата внесе обвинение срещу Боян Расате за нападението в офис на ЛГБТИ организация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции