<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129337" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна спеч...

Проруски хакери са се опитали да саботират “Евровизия”

15 Май 2022
0 494

Италианската полиция е осуетила хакерски атаки от проруски групи по време на конкурса „Евровизия“. Атаките са задействани по време на втория полуфинал на 10 май и финала на 14 май, провели се в Торино, пише Булевард България.

По време на изпълненията на участниците и зрителското гласуването, полицията в Италия заяви, че е реагирала на няколко кибератаки от хакерската група “Killnet” и нейния филиал “Legion”.

Украйна спечели “Евровизия” 2022 (видео и снимки)

Проруски хакери са се опитали да саботират &#8220;Евровизия&#8221;

На 11 май “Killnet” съобщи за атака срещу уебсайтовете на няколко италиански институции. Включително Сената, горната камара на италианския парламент и Националния здравен институт (ISS).

От началото на руската инвазия в Украйна, много западни правителства повишиха нивата на тревога в очакване на възможни кибератаки срещу IT системи и инфраструктура.

Зеленски: Целият свят вижда стратегическото поражение на Русия

Тазгодишната „Евровизия“ беше спечелена от украинския Kalush Orchestra с песента им „Stefania“. Президентът Володимир Зеленски ги поздрави за емоционалната победа и приветства провеждането на конкурса в Украйна догодина.

Проруски хакери са се опитали да саботират “Евровизия”

Източник: Булевард България
Видео: YouTube/Kalush Orchestra

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции