<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия изгуби ...

Зеленски: Целият свят вижда стратегическото поражение на Русия

13 Май 2022
0 1915

Украинският президент Володимир Зеленски коментира войната с Русия и как смята, че света вижда двете страни.

Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада в Донбас

“Стратегическото поражение на Русия вече е очевидно за целия свят. Дори за онези, които продължават да поддържат контакт със страната”, каза Зеленски в поредното си видеопослание. “Русия просто няма куража да го заяви. Те са страхливци. Опитват се да скрият истината зад ракетни и артилерийски атаки. Ето защо задачата ни е да се борим, докато не постигнем целите си в тази война – да освободим земята си, народа си и да гарантираме нашата сигурност”.

Защо българите са така непримиримо разделени?

Зеленски: Трябва да продължим съпротивата, близо сме до победата

България е на първо място в ЕС по брой украински бежанци с временна закрила

Украйна е получила 5,4 милиарда долара от западните си партньори от началото на войната на 24 февруари т.г. Малко над 800 милиона долара от тези пари са безвъзмездна помощ, съобщи украинският финансов министър Серхий Марченко.

Сенатът на Чехия обяви руските военни престъпления в Украйна за геноцид

Киев възнамерява редовно да обслужва дълга си, въпреки че се очаква украинската икономика да се свие с 45 на сто тази година, посочи той.

Започва първото дело срещу руски войник, обвинен в убийството на цивилен в Украйна

Отбранителните разходи на страната в момента са 8,3 милиарда долара. Европейската банка за възстановяване и развитие прогнозира, че украинската икономика ще се свие с 30 процента тази година, е Международният валутен фонд предвижда свиване от 35 на сто.

Зеленски: Целият свят вижда стратегическото поражение на Русия

Източник: Клуб “Z”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции