<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141663" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Киев и Анкара...

Путин планира да отиде на срещата на Г-20 в Бали

19 Август 2022
0 268

Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември. Това заяви индонезийският лидер Джоко Уидодо пред агенция Bloomberg, цитиран от ”Сега”.

Според пресслужбата на Кремъл Путин е разговарял по телефона с Уидодо, за да обсъдят продоволствената сигурност. Те са дискутирали и подготовката за срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в Индонезия през ноември.

“Президентът Путин ми каза, че ще дойде”, заяви индонезийският лидер. И допълни, че китайският президент Си Цзинпин също ще присъства на срещата на върха.

Западните лидери обаче може да бойкотират срещата. Тъй като едва ли ще се съгласят да седнат на една маса с човек, когото определят като военнопрестъпник.

В компромис със западните държави, Индонезия покани президента на Украйна, която не е член на Г-20, да участва като гост в срещата на върха в Бали. Володимир Зеленски обаче заяви, че помирение с Русия е възможно, само след като тя напусне окупираните от нея украински територии, включително и полуострова Крим.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции