<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127525" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев ...

Радев летя с Eurofighter и разкритикува политици и демагози (видео)

29 Април 2022
0 981

Президентът Румен Радев е на посещение в Испания, където имаше удоволствието да лети с изтребител тип Eurofighter EF-20 Typhoon II.

Откакто е в Испания, Радев избягва пряката конфронтация с правителството, което на тръгване атакува заради спирането на руския газ и достигането на българско оръжие до Украйна.

Пресконференция на ПП пренареди картите (видео)

Посланията му обаче са явно насочени към управляващите.

Радев летя с Eurofighter и разкритикува политици и демагози (видео)

“В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме тя да се разраства. Точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността. С ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустошителния потенциал на войната, който политици и демагози пренебрегват в името на партиен или користен интерес”, каза държавният глава.

Василев: Позицията на Радев за военната помощ за Украйна е позорна (видео)

“Много политици не са рискували живота си, но с охота излагат на риск този на другите”.

Радев участва в демонстративен полет с изтребител Eurofighter на испанските военновъздушни сили от военновъздушната база в Торехон де Ардос, североизточно от Мадрид.

Радев летя с Eurofighter и разкритикува политици и демагози (видео)

“Признателен съм на испанските колеги за уникалната възможност да летя на един от най-съвременните изтребители в света. Благодаря на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя, се грижеха за сигурността на небето над България”, каза още Радев.

Най-големият подарък: как Путин помогна на България?

Eurofighter EF-20 Тyphoon II е многоцелеви изтребител, съвместна разработка на компании от няколко европейски страни. Испанските ВВС разполагат с над 60 такива самолета.

Радев летя с Eurofighter и разкритикува политици и демагози

Източник и видео: Mediapool, bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции