<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136827" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свидетел твъ...

Разследват сигнал за упоени жени на парти с германския канцлер Олаф Шолц

11 Юли 2022
0 556

Германската полиция започна разследване, след като няколко жени се оплакаха, че са се почувствали зле след събитие, организирано от парламентарната група на канцлера Олаф Шолц.

Проверка на фактите: дядото на Олаф Шолц не е бил есесовец

21-годишна жена е сигнализирала органите на реда, че се е почувствала замаяна и зле няколко часа след лятното парти на социалдемократите в сряда, пише bTV. На следващата сутрин не била в състояние да си спомни какво се е случило предната вечер.

Жената отишла в болница, за да си направи изследвания. А от полицията разпоредили да ѝ бъде взета кръвна проба за анализ за възможни токсични вещества. Пострадалата е консумирала храна и напитки на партийното събитие, но не и алкохол. До тази сутрин са били докладвани още четири случая на хора със сходни симптоми.

Германските медии съобщиха, че всички тези хора очевидно са станали жертва на т.нар. „нокаутиращи капки“ (течен наркотик, добавян към напитка или храна, за да причини загуба на съзнание). Полицейските органи очакват резултати от изследванията.

Започнати са разследвания срещу неизвестни извършители по подозрение в причиняване на телесна повреда. Около 1000 души са присъствали на годишното лятно събитие в сряда, сред които и самият федерален канцлер, депутати и техни сътрудници.

Разследват сигнал за упоени жени на парти с германския канцлер Шолц

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции