<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172651" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътят на Севе...

Ремонтът на улица „Шишман“ в София постави нов рекорд

30 Март 2023
0 714

Ремонтът на улица „Шишман“ в София постави нов рекорд. При кръстовището с ул. „Гурко“ на 1 кв. метър са подредени седем вида тротарни плочки плюс капаци нз шахта и бордюр. А разликата в нивата между „старата“ и „новата“ част от улицата е компенсирано със замазка.

Търговци на „най-скъпата улица в София“: Бизнесът ни умира (видео)

„Дневник“ припомня, че фирмата-изпълнител „Парсек груп“ ЕООД спечели поръчката на Столична община за ремонта на улицата на стойност 5,4 милиона лева. От 2019 година малката търговска улица постоянно се разкопава и заравнява, като последният ремонт стартира на 1 август 2022 година.

Ремонтът на улица „Шишман“ в София постави нов рекорд

По договор улицат трябваше да бъде завършена до 20 март тази година, но и към момента работата продължава. Докога? Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов обещава тя да е готова до края на април.

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

За настилките на пешеходните пространства в София бе приет единен стандарт, който е част от Наредбата за градската среда на Столична община. Тя бе разработена от главния архитект Здравко Здравков и приета от Столичния общински съвет през декември 2020 г. В чл.22 е посочено, че кметът на общината осъществява контрола за спазването на наредбата, в случая на стандарта за тротоарните настилки.

Ремонтът на улица „Шишман“ в София постави нов рекорд

Ремонтът на улица „Шишман“ в София постави нов рекорд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции