Сигнализирай!

Арогантно отношение от Спешна помощ - Вършец, част 2

Gospodari.com
Gospodari.com
10.07.2018 г.
27
0

Спешният лекар от Вършец, изгонил кървяща жена, на свой ред се оплака от неуважение от страна на пациентката. За случая ви съобщихме вчера след сигнал на наша зрителка, че тя и кървящата ѝ майка били изгонени от лекаря във Вършец.

 

"Така, който го е правил, трябва да си го види какво е правил", казва лекарят и добавя: "Вие като сте в мензис пак имате кръв".

 

„Първо, то няма уважение нито към длъжността, която заемам, нито към това... Макар че аз в момента, в който е станал проблемът, аз не съм бил на работа. Аз бях чак след половин час на работа...“, коментира днес в свое оправдание лекарят д-р Стефалин Попов пред нашия репортер Дани Йорданов.

 

Д-р Попов не успяхме да открием на работа и се свързахме с него по телефона.

 

На забележката, че все пак поведението му спрямо пациентката е било недопустимо, той отговори: „А вие обяснете ми, така ли трябва да се държи една малка г-ца, значи, невъзпитано и да връхлита в кабинета ми и да казва: вие за какво сте тук“.

 

„Аз съм обяснил нормално до момента, в който не е имало арогантно поведение спрямо мен. Знаете ли колко много неща трябва да се променят...“, защити се лекарят.

 

„Не мога да оправдая държането му, но трябва да проверя в детайли, за да видя точно за какво става дума“, коментира д-р Серьожа Ценков, директор на спешния център в Монтана, под чиято шапка е филиалът във Вършец.

 

Той коментира и видеокадрите с кръвоизлива на пациентката: „Въпросът е каква е кръвозагубата. Ако е само това, което виждам на марлята, значи това не е сериозна кръвозагуба, но не мога да го коментирам подробно, без да съм направил проверка“.

 

„Не го оправдавам. Като направя проверка, ще ви дам официален отговор“, обеща шефът на спешния център в Монтана.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.