Сигнализирай!

Наши ТЕЦ-ове горят италиански боклук и замърсяват въздуха, твърди депутат от БСП (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.08.2019 г.
1439
0

Италия праща боклук в България, който бива изгарян в ТЕЦ-овете у нас. Това води до замърсяване на въздуха и е сериозен екологичен проблем, алармират от БСП.

 

 

В ТЕЦ "БРИКЕЛ" НЕПРАВОМЕРНО СЕ ГОРЯТ БОКЛУЦИ, СПОРЕД СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА "ЗЕЛЕНИТЕ" (СНИМКИ)

 

 

""

 

"Италианската държава плаща 200 евро на тон на онези италианци, които събират боклуците там. Те от своя страна плащат 47 евро на тон за това този боклук да бъде докаран до България и плащат 53 евро на съответните фирми в България, които приемат този боклук", заяви заместник-председателят на Комисията по енергетика в парламента Таско Ерменков, цитиран от "Сега".

 

 

""

 

 

ИНСИНЕРАТОРЪТ ЗА ОТПАДЪЦИ - МРЪСНАТА ТАЙНА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА (ВИДЕО)

 

 

Депутатът обясни, че вече е бил сезиран няколко пъти от граждани от Сливен и Перник, които живеят в близост до топлофикациите, че е започнало изгарянето на боклуци, които водят до много силни и неприятни миризми.

 

 

КОМИН БЪЛВА ЧЕРЕН ДИМ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

 

 

""

 

 

"Да, наистина един от начините за утилизиране на битовите отпадъци, това е тяхното изгаряне. Но то не може да бъде универсално. Има отпадъци, които трябва да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите заводи. Ако такива отпадъци се горят в топлофикационните централи, емисиите, които се получават, са изключително вредни. Като капак държавата плаща преференциални цени за това, че уж се използва биомаса за производството на енергия", заяви Ерменков. Той отново посочи ТЕЦ-овете в Сливен, Перник и Гълъбово.

 

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА ТАСКО ЕРМЕНКОВ ЗАРАДИ ПОСТ ВЪВ ФЕЙСБУК

 

 

Фирми на Ковачки са кандидати за инвеститор в АЕЦ "Белене". Депутатът заяви, че на няколко от централите, които се намират на територията на РИОСВ-Стара Загора, им е издадено становище, че не е необходимо да се прави оценка на въздействието на околната среда.

 

 

Източник: Сега

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.