Сигнализирай!

Агенция, попадала в "Господарите", отново прибира такса "кастинг" за сериал

Gospodari.com
Gospodari.com
09.08.2019 г.
35
0

В социалните мрежи се появиха множество оплаквания от кастинг за нов български сериал, който таксува с 59 лева всеки желаещ за участие, без да има гаранция за включването му в предстоящата продукция, алармира сайтът TrafficNews

 

АГЕНЦИЯ ПРИБИРА ТАКСА ЗА СЪМНИТЕЛЕН КАСТИНГ ЗА НОВ БЪЛГАРСКИ СЕРИАЛ?

 

Става дума за евентуалния втори сезон на сериала "Истински рими", в който е обявено, че ще играят популярни лица от екрана като певицата Диона и познатите от "София - ден и нощ" Крис Ненков и Адриан Зурков.

 

 

""

 

 

Още при кастингите за първия сезон на същия сериал през 2017-та година имаше идентичен проблем, за който тогава ние от "Господари на ефира" ви алармирахме в поредица от репортажи. Събирането на такса за участие в кастинг не е обичайна практика в бранша, затова схемата ни се стори много подозрителна и ние изпратихме нашия репортер Влади Василев "да си пробва таланта". Явяването на Влади на кастинга и срещата му с организаторите и продуцентите на сериала вижте във видеото по-горе.

 

ВЛАДИ ВАСИЛЕВ ТЪРСИ ОТГОВОРИ ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА СЪМНИТЕЛНИЯ КАСТИНГ ЗА НОВ БЪЛГАРСКИ СЕРИАЛ

 

Тогава ви показахме и становището по въпроса от собственик на утвърдена кастинг агенция, който категорично предупреди, че пари за кастинг не се взимат. Вижте го в следващото видео:

 

СОБСТВЕНИК НА КАСТИНГ АГЕНЦИЯ РАЗКРИВА КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ИЗМАМИ

 

 

 

При новия случай таксата за фотосесия, която може "да даде шанс" за включване в сериала, е 59 лева. От екипа на "Exclusive media" уверяват, че след заснемането и реализирането му, той ще бъде излъчен по национална телевизия, както и онлайн.

 

Потребител с никнейм "deivid.tdrov" сигнализира в профила в Instagram, който често разобличава родните звезди - "therealsfw2", че е възмутен от практиката на агенцията да прибира такса "кастинг".

 

"Реших да проверя колко достоверно е това така изящно предложение. След подаването на "кандидатурата ми" за кастинга получих позвъняване от тях. Разговорът започна с поздравления към мене, понеже съм бил един от избраните кандидати. Но трябвало да преведа 60 лева за професионална фотосесия, от която да се изкара една снимка и да се сложи в портфолиото ми в СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ", пише възмутеният младеж. 

 

"59 лева за документи, които сe пращали и след това фотосесия, и когато питахме за хонорара затворихa", докладва анонимен последовател на "therealsfw2". 

 

Екипът на TrafficNews се e свързал с певицата Диона, която е потвърдила, че ще вземе участие в "Истински рими 2", но няма информация за измамени хора. Певицата е капарирала собствения си хонорар, за да бъде сигурна, че няма да я подведат. 

 

"Аз просто съм извикана да участвам там. Мен лично няма да ме измамят, но дали ще измамят другите хора нямам идея", казва пред TrafficNews  Дионa. От сайта са се свързали и със Стоян Стоянов, който е един от продуцентите в агенцията. Той е заявил, че фирмата има служители, които се грижат за подробното разяснение на условията на желаещите да участват. 

 

"В момента тече кастинг кампания, а през средата на януари месец ще дадем старт на снимките. Таксата, която се събира е за професионална фотосесия, която се прави на участниците в кастинга. Освен фотосесията за тези 59 лева те получават безплатни неща - изработка на видео визитка, участие в следващите кастинги и среща с популярните личности, които ще участват в сериала", казва  Стоянов. 

 

Уверенията му са, че проектът ще бъде реализиран през септември 2020 година. 

 

"От морална гледна точка според мен не е редно да се вземат пари за преминаване към следващ кръг на кастинг. Но правно това не е незаконно. Ние нямаме тази политика, но виждам, че все по-често агенциите искат пари от хората", споделила е пред TrafficNews Мира Драганова, собственик на CastBG.

 

Ние също смятаме, че независимо от това, че първият сезон на споменатия сериал по един или друг начин е заснет и излъчен, продължаващата практиката на продуцентите му да събират пари от всички кандидати в предварителен кастинг, е най-малкото неморална.

 

 

Източник: TrafficNews

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.