Сигнализирай!

Българи в Лондон избират дали да гласуват машинно, или на хартия (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.07.2021 г.
54
0

Българи в Лондон сигнализират, че са имали право да избират дали да гласуват машинно, или на хартия. Наш сънародник сподели накратко как е минал неговият опит да гласува в бриатнската столица в кратък видеоразговор с репортера ни Виктория Симеонова.

Проблем с регистрацията за гласуване

Българският гражданин разказа, че преди изборите е подал заявление за гласуване. Въпреки че е получил потвърждение от ЦИК, че то е регистрирано, в последствие той не е попаднал в списъците, публикувани от Централната избирателна комисия, въпреки че окрива името си в списъка на Посолството. В крайна сметка секцията, за която е подал заявление - в "Кънинг Таун", не е била разкрита. Но това не му попречило да упражни своя вот.

Изборният ден днес

Българинът е гласувал в друга секция в Лондон - в "Баркинг". Той споделя приятните си впечатления от доброволците там - съдействащи и отзивчиви. За негова изненада в секцията се допуска гласуване и на хартия, макар според него машинното гласуване да е по-удобно. Той призовава всички други, които още се чудят дали да гласуват, да го направят.

За разлика от вота на 4 април, при тези избори в Лондон не се забелязва напрежение. Машинното гласуване протича гладко и без технически затруднения. Продължаваме да следим дали ще е така до края на изборния ден.

Припомняме ви кадри от предишните избори в Лондон:

https://gospodari.com/%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b5-%d1%83%d1%81%d0%bf%d1%8f%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b3/

Очакваме сигналите ви за всякакви нередности в изборния ден във вид на снимки и видео на нашия сайт , на лични съобщения във Фейсбук страницата ни, както и на имейл: gospodari@gospodari.com.

Българи в Лондон избират дали да гласуват машинно, или на хартия
Сигнализирайте на "Господарите" за всякакви нередности в изборния ден

Българи в Лондон избират дали да гласуватБългари в Лондон избират дали да гласуват машинно, или на хартия машинно, или на хартия За разлика от вота на 4 април, при тези избори в Лондон не се забелязва напрежение. Машинното гласуване протича гладко и без технически затруднения. Продължаваме да следим дали ще е така до края на изборния ден. За разлика от вота на 4 април, при тези избори в Лондон не се забелязва напрежение. Машинното гласуване протича гладко и без технически затруднения. Продължаваме да следим дали ще е така до края на изборния ден.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.