Сигнализирай!

Вижте един абсурден път, чиито ремонт струва над 4 милиона (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.07.2021 г.
61
0

Вижте един абсурден път, чиито ремонт струва над 4 милиона в репортажа на Виктория Симеонова.

Сигналът

Фейсбук потребителката Vania Iwanova ни изпрати видео от уникалния път в с. Троян, община Симеоновград. Пътят е с големина едно кръстовище, но има знаци и маркировка. Асфалтът вече е започнал да се руши.

Въпросният път е бил ремонтиран по европейски проект. Обществената поръчка за ремонта е на стойност 4 326 878,87 лева. Според информацията по проекта той е бил реализиран между 2012 и 2015 година. Обществената поръчка е възложена от бившия кмет на община Симеоновград Пейчо Стайков. Той се е похвалил, че в управляваната от него община са влезли над 14 милиона лева само за четири години. В същото време виждате и във видеото по какъв начин са изтекли парите.

Вижте един абсурден път, чиито ремонт струва над 4 милиона

Безотговорността на институциите

Освен за ремонт, са платени и над 24 000 лева за надзор. Въпреки това, нито надзорните фирми, нито общината-възложител, нито министерствата забелязват, че път реално няма. Има пътен участък с големина на кръстовище, с няколко знака и маркировка, които повече приличат на площадка за селфита, отколкото на истински път.

Пореден абсурд: полагат асфалт върху наводнена улица в София (видео)

Призивът на "Господарите"

Призоваваме отговорните институции да се запознаят с този път и да поправят това недоразумение. Неприемливо е докато говорим за строеж на милиони километри магистрали уж ремонтиран пътен участък да бъде в този вид. Освен твърде малък, участъкът е и необезопасен. Той включва преминаване по тесен дървен мост, както и по друг, на който липсва мантинела.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Вижте един абсурден път, чиито ремонт струва над 4 милиона Освен за ремонт, са платени и над 24 000 лева за надзор. Въпреки това, нито надзорните фирми, нито общината-възложител, нито министерствата забелязват, че път реално няма. Има пътен участък с големина на кръстовище, с няколко знака и маркировка, които повече приличат на площадка за селфита, отколкото на истински път.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.