Сигнализирай!

Накарахме депутати да обещаят законодателни промени срещу насилието (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.07.2021 г.
38
0

След като ви показахме кампанията "Ние можем да спрем насилието заедно" днес ние от "Господарите" накарахме депутати да обещаят законодателни промени срещу насилието.

Историята на кампанията

Помните ли убийството на Дарина и Никол в столичния квартал „Надежда“? А на Андреа от с. Галиче? На децата от Сандански, чиято майка ги уби без да й мигне окото? Типично по български, тези случаи вече са блед спомен и част от криминалната хроника. Но горчивината от тях не дава мира на една група, обединена от обща кауза – Да спрем насилието. Хора от цялата страна, а някои и живеещи в чужбина стартират петиция с настояване за законодателни промени, които да включват по-сурови наказания за насилниците. Можете да я подпишете тук.

Накарахме депутати да обещаят законодателни промени срещу насилието
Днешният мирен протест

В 10:00 часа част от хората, стоящи зад каузата, се събраха пред Народното събрание в София. Пред репортера ни Виктория Симеонова те разказаха защо подкрепят идеята за по-строго законодателство за насилниците. Те настояват за по-справедливи присъди, които да спрат чувството за безнаказаност на хората, извършващи насилие във всичките му форми.

Срещата с депутати

Възползвахме се от днешното парламентарно заседание, за да изчакаме някои от депутатите да излязат и да ги попитаме дали биха подкрепили каузата. Пред камерата ни застанаха Мика Зайкова от "Има такъв народ", Николина Ангелкова от ГЕРБ, Мустафа Карадайъ от ДПС, Елисавета Белобрадова и Димитър Найденов от "Демократична България". Всички те обещаха да внесат предложения за законови промени срещу насилието. Въпреки партийните си различия, те подчертаха, че проблемът е сериозен и са необходими мерки за превенцията срещу него.

Ние ще проследим дали народните избраници ще спазят обещанията си, а вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Накарахме депутати да обещаят законодателни промени срещу насилието

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.