Сигнализирай!

Разследваш фирми и политици - получаваш "журналист"-бухалка (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
20
0

Разследваш фирми и политици - получаваш "журналист"-бухалка. Към нас се обърна разследващият журналист от BIRD.bg Димитър Стоянов. Той разказа пред репортера ни Виктория Симеонова за своя сблъсък с "журналиста" Николай Караколев. След като с години от BIRD.bg разследват злоупотребите на фирми като "Делта гард", "Джи Пи Груп", както и политически фигури като представителите на "Възраждане", ДПС и ГЕРБ, преди ден Стоянов е причакан пред дома си от въпросния "репортер". Точно в този момент жената на журналиста излиза на разходка с кучето им Чърчил, което се оказва център на вниманието на псевдорепортера. Кучето отива към него, което Караколев приема като заплаха. След това монтира видео от случката, представяйки Димитър Стоянов като "платен журналист", а играта на кучето като "нападение".

Кой всъщност е Николай Караколев?

Николай Караколев изплува в публичното пространство след като представяйки се като журналист беше бутнат с лакът от бившия премиер Кирил Петков. Тогава в пространството се разпространи и негова снимка от поклонението пред бившия депутат от ДПС Камен Костадинов. На снимката виждаме как Караколев носи венец на "Джи пи груп" - компания, разследвана от Bird.bg.

Проучвайки кой всъщност е Караколев попаднахме и на няколко интересни снимки, на които псевдорепортерът позира с оператора си. Операторът носи интересна тениска - ВИС-2. Явно е привърженик на мутренския лайфстайл. В собственото си представяне в YouTube самоопределилият се като Неизбежния Караколев посочва, че е работил в много медии. Сред тях: Нова тв., Канал 3, Ринг Бг, Про Бг, Евроком, Алфа, Ре тв. Някои от изявите му са запазени и в нашия архив:

Караколев срещу Каракачанов в унизителен карасблъсък (видео)

Какво е посланието?

Скъпи приятели, когато гледате подобни "журналистически" материали, имайте едно наум. Много вероятно е зад такива агресивни "репортери" да се крият политически и финансови интереси. Тяхната роля е да принизяват работата на истинските журналисти и да направят така, че да не вярвате на истинските разследвания. Шумът, който създават, цели отклоняване на вниманието от важните проблеми. От корупцията, която ни нареди на първо място по брой санкционирани по "Магнитски" в Европа. И която пречи на България да бъде цивилизована европейска държава.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.