Сигнализирай!

Богдан Милчев: Схемите със строителството на пътищата стигат до президента Радев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.03.2023 г.
20
0

Корупцията със строителството на пътища стига до президента Румен Радев. Това разкрива пред нашата камера Богдан Милчев. Той е председател на Института по пътна безопасност.

Интервюто с него провежда Дани Йорданов от "Господарите". Това е и възобновяването на рубриката "По-сериозно" за нащия сайт.

235 млн. лв. и 7 години след нашите разкрития: Министър Шишков коментира Северната тангента (РЕПОРТАЖ)

Врътки

Схемите в строителството на пътища са доста по-дълбоки, отколкото си мисли човек. Става дума за две лобита в президентството, за два кръга. Единият е на съветника на президента Николай Копринков. Другият е на съветника на Румен Радев - Пламен Узунов. Това твърди пред нашата камера Милчев. По думите му, зависимости има между споменатите и министрите Шишков и Демерджиев.

По този начин можем да си обясним разногласията между двамата покрай ареста на Велико Желев.

“Господарите” питат министър Шишков за авансите и отношенията с Велико Желев (ИНТЕРВЮ)

Още данни

Милчев говори смело и открито за корупцията в пътния сектор. Според него има кръг на интереси в държавата, който условно може да се нарече "Делта Хил". Борбата е за влияние и финанси, като хората около Радев се опитват да борят ГЕРБ и ДПС с познатите корупционни методи на споменатите партии.

Оптимист

Милчев говори също за нова държавна структура, която да контролира корупцията. Или поне да се опита. Измислил е със своите експерти работещ обществен съвет в нея. Въпросът е дали ще успее да я осъществи. Той остава оптимист пред Дани Йорданов и въпреки големите проблеми в сектора вярва, че нещата ще си дойдат на мястото.

Още

Припомняме, че прелюбопитна бе реакцията на министър Иван Шишков по отношение на фирмата “Хидрострой” и ареста на Велико Желев. Министърът твърдеше, че арестът на Желев не е във връзка със строежа на Северната тангента. Шишков до скоро казваше и това, че няма представа кой е построил Тангентата. Там участва консорциум, основен играч е именно Желев.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.