Сигнализирай!

"Господарите" питат депутатите за сватбата между ГЕРБ и ПП-ДБ (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2023 г.
24
0

"Господарите" питат депутатите за сватбата между ГЕРБ и ПП-ДБ - репортажът е на Дани Йорданов. Нашият репортер отново зададе своите неудобни въпроси. Някои от тях видимо изнервят народните представители.

НА ЖИВО: Борисов събра протестиращи срещу разпита му по “Барселонагейт” (видео)

Актуалното

Най-важната тема в държавата в момента е дали ГЕРБ и ПП-ДБ ще направят правителство с втория мандат. Около това има страшно много въпроси, на които отговори все още няма Не се знае какъв ще е съставът на правителството, макар че се говори за експертен кабинет. Сигналите са противоречиви, въпреки че в началото не беше точно така.

Интересно е да се отбележи, че пред нашата камера с алтернативно мнение застава Искрен Митев от ПП-ДБ. Той открито споделя, че няма да подкрепи кабинет, в който ГЕРБ ще има пръст. Нещо повече - от него разбираме, че има сериозна вътрешна опозиция за правителство с втория мандат. От разговора с народния представител от ПП става ясно, че за момента няма гаранции, че това правителство ще мине. Възможно е хора и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ да бъдат против.

Постове

Междувременно излезе новината, че ГЕРБ искат постове. Нещо, на което ПП-ДБ не са склонни да отстъпят при т.нар. ротация на 9 месеца. Впрочем, точно този символичен период е коментиран пред нашата камера от акад. Николай Денков. Дани Йорданов го пита дали ще се роди нещо смислено или ще има преждевременен аборт.

Разбира се, такъв е възможен във всеки един момент.

Изнервени

Виждаме, че от ДПС някои депутати се изнервят на въпросите на Дани Йорданов. Явно някои от тях са забравили, че са избрани на тези места от народа и взимат пари от нашите данъци в края на месеца. Самозабравянето им стига до там, че видимо приемат себе си за недосегаеми. Те не искат да отговарят на болезнените въпроси за съдебната реформа и Иван Гешев. Последният в момента по никакъв начин не е тръгнал срещу партията на Ахмед Доган. Напротив - първите му удари са срещу ГЕРБ. Така че остава усещането за някакво поредно разбирателство между политиците и съдебната власт.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.