<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лъжата не е д...

Русия не е започнала “нищо сериозно” в Украйна, твърди Путин

08 Юли 2022
0 707

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия едва е започнала военните си действия в Украйна. Той предизвика западните страни, които подкрепят Киев, да се опитат да победят Русия на бойното поле. Това стана на среща с лидерите на парламента в четвъртък, пише Свободна Европа.

Руската инвазия в Украйна започна на 24 февруари. Тя предизвика многомилионна емигрантска вълна от Украйна и отне живота на хиляди цивилни. След първия неуспешен етап на пълномащабни действия, Русия се изтегли от Киев и Северна Украйна и се съсредоточи върху превземането на източната област Донбас.

Путин предизвика западните страни да опитат да победят Русия на бойното поле (видео)

Путин тласка германската икономика към точката на пречупване

Путин обвини западните съюзници в подклаждане на военните действия, като обвини Запада, че „иска да се бие с нас до последния украинец“. Той нарече това трагедия за украинския народ. „Изглежда, че върви в тази посока“, добави той и предупреди, че всички трябва да разберат, че Русия „като цяло все още не е започнала нищо сериозно“.

Путин също така директно предизвика западните съюзници, подкрепящи Украйна. “Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво можете да кажете тук? Нека опитат”, каза той.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк отговори на коментарите на руския президент. Той каза в Туитър, че няма план от “колективния Запад”, като единственият план е този на руската армия, “която навлезе в суверенна Украйна, обстрелвайки градове и убивайки цивилни. Всичко останало е примитивна пропаганда”.

„Ето защо мантрата на г-н Путин за „война до последния украинец“ е поредното доказателство за добре обмислен руски геноцид.

Западните страни определиха руското нахлуване в Украйна като непровокирано, а Групата на седемте (G7) на неотдавнашната си среща на върха подчерта, че войната в Украйна е „незаконна и неоправдана“.

Москва твърди, че това, което нарича “специална военна операция”, е резултат от неуспешни опити за постигане на споразумение за гаранции за сигурност, както и от разширяването на НАТО.

Кремъл обвинява Запада, че индиректно води война срещу него чрез налагане на икономически санкции.

ЕС да се готви за пълно спиране на руския газ, обяви Урсула фон дер Лайен

В речта си от 7 юли Путин каза още, че западните санкции срещу Русия не са успели да постигнат целта си да „посеят разделение и раздори в нашето общество и да деморализират нашия народ“.

Санкциите непрекъснато се разширяват, като засягат водещите руски банки, предприятия от отбранителната промишленост, големи компании и физически лица, включително Путин.

Много мултинационални корпорации се оттеглиха от руския пазар, уволнявайки хиляди руски работници при напускането им.

Русия не е започнала “нищо сериозно” в Украйна, твърди Путин. Русия не е започнала “нищо сериозно” в Украйна, твърди Путин

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции