<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139624" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Търговецът н...

Русия прехвърля войски в Крим

02 Август 2022
1 326

Русия прехвърля войски в Крим. Това съобщи говорителят на украинското разузнаване Вадим Скибицки, цитиран от Клуб Z. Според него, руският план е тези сили да отбраняват полуострова и да спрат украинското настъпление в граничещата с него Херсонска област.

Медведев: Крим е руски. За него сме готови и на трета световна война

Руснаците прехвърлят войски от северна Донецка област в Южна Украйна и прекратяват настъплението си към Славянск в Източна Украйна. Това дава възможност на силите на Украйна да започнат контранастъпление към град Изюм в Донбас, съобщи и американският Институт за изследване на войната

Русия прехвърля войски в Крим
iStock

В Херсонска област Въоръжените сили на Украйна са освободили вече 53 населени места, съобщава временно изпълняващият длъжността на шеф на областната военна адмиистрация Дмитрий Бутрий, цитиран от украинската агенция Униан. 

Украйна обръща хода на войната с американски ракети?

Украинският министър на отбраната Олексий Резников обяви, че вчера Киев е получил още четири ракетни остановки за залпов огън HIMARS от САЩ и с тях общият им брой става 16. Украйна получи подобни системи (MLRS) от Великобритания и MARS от Германия. Част от оръжията, които Германия доставя на Украйна още не са на въоръжение в собствената ѝ армия заради ограничени количества.

Украйна опроверга изявление на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, че Русия е унищожила шест американски системи HIMARS. Като Андрий Ковалчук от военното командване заяви, че “всяка от техните ракети попада в целта, унищожавайки ресурси на противника много по-скъпи от нея самата”. По думите му самите американци са удивени успеха, с който Украйна използва тези нови за нейните военни системи.

Русия прехвърля войски в Крим

Източник: Клуб Z

Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции