<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144023" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: АЕЦ "Запорожи...

Руски депутати поискаха оставката на Путин

11 Септември 2022
0 2248

Руски депутати поискаха оставката на Путин.

Депутати от Ломоносовския окръг на Москва публично призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. Те разпространиха писмено обръщение до държавния глава. В него заявяват, че след през втория му мандат всичко се е объркало, пише Свободна Европа.

“Не се случи удвояването на БВП, минималната заплата не достигна заявените показатели. От Русия масово бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната стабилност”, пишат още депутатите.

Общински съветници от Санкт Петербург предлагат Путин да бъде обвинен в държавна измяна

Руски депутати поискаха оставката на Путин

Авторите на призива добавят, че агресивната реторика на Путин и неговите подчинени е върнала Русия обратно в ерата на Студената война.

“Вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и пречат на развитието на Русия и нейния човешки потенциал”, обръщат се депутатите към руския президент.

Един от подписалите призива депутати – Тимофей Николае, коментира пред “Новая газета. Европа”, че се надява този пример “да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има много несъгласни със сегашната политика хора”.

Ломоносовският район редовно гласува за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от “Яблоко” Владимир Рижков, припомня “Сега”.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Руски депутати поискаха оставката на Путин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции