<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съвременни р...

Сърбия алармира ЕС за създаването на Велика Албания

01 Декември 2021
0 611

Сърбия алармира ЕС за създаването на Велика Албания.

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще изпрати писмо до всички държавни и правителствени ръководители с молба за обяснение и отговор на въпроса – как е възможно Албин Курти да говори за обединение на Косово и Албания и всички в Европа да мълчат за това и дали биха мълчали за подобни изявления, ако дойдат от Сърбия. Според Вучич нито една политическа инстанция в Европа досега не е реагирала на факта, че премиерът на Косово многократно е заявявал това ясно и точно, предаде В. “Сега”.

Албанският премиер: България е пречка по пътя ни към ЕС

„Нито т. нар. докладчици за Косово и Метохия, нито каквито и да било други докладчици, нито от Европейската комисия, нито от Европейския парламент, нито държавните, правителствени ръководители, министрите на страните-членки на ЕС. Никой не реагира“, каза Вучич.

Сърбия алармира ЕС за създаването на Велика Албания
Снимка: Архив БулФото

Той посочи, че поради тези причини в писмото му ще има прост въпрос – означава ли това, че ще мълчат и няма да реагират, ако някой от Белград говори за обединение с някой друг.

„Или щяхте да реагирате в същата секунда, като веднага ни докладвате за безотговорни изявления, или щяхме да се окажем на кладата, както през Средновековието… На какъв принцип? На албанците им е позволено всичко ли, а на сърбите всичко забранено?“, пита Вучич.

Сърбия алармира ЕС за създаването на Велика Албания

Източник: В. “Сега”

Снимка: Архив БулФото

Видео: AP Archive

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции