<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДАНС даде "Лу...

САЩ отпускат още 2,9 млрд. долара за борба с продоволствената криза в световен мащаб

21 Септември 2022
0 146

САЩ отпускат още 2,9 млрд. долара за борба с продоволствената криза в световен мащаб. Средствата ще бъдат заделени във фонд, чиято цел е да помогне за преодоляване на продоволствената несигурност в света, обяви президентът на САЩ Джо Байдън.

САЩ отпускат военна помощ за страни от Източна Европа, сред които и България (видео)

Парите “надграждат 6,9-те милиарда долара помощ от правителството на САЩ за подпомагане на глобалната продоволствена сигурност, за които вече са поети ангажименти през тази година”, се казва в изявление на Белия дом.

“Тази нова обявена сума от 2,9 млрд. долара ще спаси човешки животи чрез спешни интервенции и ще инвестира в средносрочна и дългосрочна помощ за продоволствена сигурност, за да защити най-уязвимото население в света от ескалиращата глобална продоволствената криза”, се казва още в съобщението.

От Белия дом подчертават, че доставките на храни са нарушени от “усложняващото се въздействие на пандемията, задълбочаващата се климатична криза, нарастващите разходи за енергия и торове и продължителните конфликти – включително нахлуването на Русия в Украйна”.

Източник: NOVA

Видео: Twitter/President Biden

САЩ отпускат още 2,9 млрд. долара за борба с продоволствената криза в световен мащаб

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции