<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126090" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Два месеца бе...

СЕМ не намери основание да санкционира БНР заради Волгин

15 Април 2022
0 145

В сряда ръководството на БНР наложи само забележка на Петър Волгин. Днес и СЕМ не намери основания да санкционира националното радио заради работата на известния водещ, информира СЕГА.

Няма нарушения на Закона за радиото и телевизията, реши мониторинг на медийния съвет, наложен на предаването на Волгин “Политически Некоректно” на 10 април.

Волгин, БНР и дезинформацията: Защо това трябва да спре веднага

В него гласът на БНР тиражира фалшивата новина, че украински националисти от батальона “Азов” са превзели кораба “Царевна” с български моряци на борда.

СЕМ не намери основание да санкционира БНР заради Волгин

След излъчването на неделното предаване, Александрина Пендачанска, член на Общественив съвет на БНР, съобщи във Facebook, че подава оставка в знак на несъгласие с начина на работа на Волгин и действията на шефовете му в радиото. Оперната певица заяви, че Общинският съвет няколко пъти се е опитвал да привлече вниманието на ръководството, понеже смята, че Волгин злоупотребява с ефира на БНР, като бълва дезинформация и проруска пропаганда.

Волгин е наказан дисциплинарно от ръководството на БНР

СЕМ заяви, че са нарушени само Етичния кодекс на българските медии и Правилника за редакционната дейност на БНР.

Журналистите следва да се въздържат от възхваляващо или предаващо излишна сензационност отразяване на престъпления, насилие и жестокост.

Златен скункс за Петър Волгин

Нарушен е и принципът, че журналистите трябва да представят на обществото проверена и точна информация. Не трябва да скриват или изопачават преднамерено фактите. Мониторингът бе приет с 4 на 1 гласа от членовете на съвета, като против него гласува единствено Розита Еленова.

СЕМ не намери основание да санкционира БНР заради Волгин

Източник: СЕГА
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции